Kérdőívek
Tesztmenedzsment eszköz
Hibakezelés
További dolgok
Magunkról
Blog
Bármelyik tesztelőtől kérdezed meg, hogy "Hogyan jellemeznéd a szoftvertesztelést Magyarországon?", valószínűleg azt a választ kapod, hogy eléggé elmaradott.
 
Tényleg ennyire le vagyunk maradva a tesztelés területén?
 
Az látjuk, hogy az utóbbi időben egyre több cég invesztál a minőségbe, és érezhető is a hozzáállásban történő változás. Sok helyen most kezdik felfedezni, hogy dedikált tesztelőkkel kell tervezett szoftvertesztelést végrehajtani. Megéri magasabb minőségű szoftverekkel dolgozni, megbízhatóan működő alkalmazásokat kiadni a kezünk közül.
 
Bátran kijelenthetjük, hogy nem sok olyan fejlesztés létezik, amelyben ne lenne tesztelés is. Csak éppen tesztelés és tesztelés között is különbség van. Mert lehet, hogy valahol a kódolás megkezdése előtt már összeül a tesztcsapat és elkezdi a munkát, viszont máshol meg csak a legvégén jut valakinek eszébe, hogy "ugyan már működik-e az a program?", nosza ellenőrizzük le.
 
Az oldalon található kérdőívek az első próbálkozása annak, hogy pontosabb képet kapjunk a hazai szoftvertesztelésről, tesztelési kultúráról. Sokszor lehet hallani azt, hogy hazánkban mennyire gyerekcipőben jár még, vagy mennyire el van hanyagolva a szoftvertesztelés.
 
Lássuk tényleg igazak-e a hírek, vagy sem.